Jdi na obsah Jdi na menu
 


Datum narození:24.09.1981
Místo narození:Buffalo, New York, USA
Životopis:Chad Michael Murray se narodil 24.8.1981 v Buffalu,New York.

Chad Michael Murray

Chad má čtyři bratry Rex,Nick,Brandon,Tyler a jednu sestru Shannon.

Na střední škole hrál fotbal,ale našli u něj nějaké problémy se střevem a tak musel být v nemocnici. Tam jeho sestra začala říkat, že by se mohl uchytit jako model. O dva roky později vyhrál stipendium modelingové agentury v Buffalu. Při této práci si ho všimnul agent z L.A a odvezl ho sebou. Chad předváděl značky jako jsou např. Skechers, Tommy Hilfiger a Gucci.



Chvíli na to získal svoji první filmovou roly to v seriálu Diagnoza:vražda.

Chad Michael Murray

Pak následovala role v úspěšném seriálu Gillmorova děvčata kde si zahrál po boku Alexis Bledel a to Tristana v seriálu se ale objevil jen v první serii. Hned na to se totiž odstěhoval do Severní Karolíny-Willmington kde se pro změnu natáčel další úspěšný seriál kterým byl Dawson's Creek. Chad se tam objevuje na záčátku 5.Serie a je tam prakticky celou serii, až na nějaké epizody… zahrál si nejdřív přítele Jen (Michelle Williams) ale také ke konci získal srdce i Joey (Katie Holmes). Pak následovali další role jako třeba The Lone Ranger.


Chad Michael Murray
V roce 2003 ale vyšel další skvělí film kde si zahrál s Lindsay Lohan ale také s Jamie L.Curtis ve filmu Mezi námi děvčaty, kde si zahrál rockera =) Jacka.

Chad Michael Murray

S Hilary Duff si zahrál v romantické komedii Moderní popelka a to Austina Amese.

Jeho zatím poslední film je horor Dům voskových figurín který se stal také docela populární…kde si s ním zahrál Jaredem Padalek (Dien- Gillmorova děvčata).

Momentálně hraje v seriálu "One Tree Hill" který ale běží pouze v USA.



16.Dubna 2005 se s Santa Monice oženil s jeho dlouho letou přítelkyní Sophií Bush.

Moc rád sportuje. Nejraději má basketbal a fotbal.

Bojuje proti drogám a taky pomáhá na charitativních akcích.

FilmografieChad Michael Murray:

2005 - House of wax - Nick

2004 A Cinderella Story - Austin Ames

2003 One Tree Hill (TV seriál) - Lucas 'Luke' Scott

2003 Mezi nami děvčaty /Freaky Friday/ - Jake

2003 The Lone Ranger (TV) - The Lone Ranger

2002 CSI: Crime Scene Investigation (TV seriál) - Tom Haviland v epizodě: "The Accused Is Entitled"

2001-2002 Dawson's Creek (TV seriál) - Charlie Todd

2001 Aftermath (TV) - Sean

2001 Megiddo: The Omega Code